Ik ben Anouk Bergsma.
Aangenaam!

Van financiële maandrapportages en analyses op bedrijfsdata tot jaarrapporten – en alles ertussenin. Het werk van onze senior business controller Anouk Bergsma is heel divers. Ze kan je bijvoorbeeld meteen vertellen hoe de salesafdeling afgelopen maand op klantniveau heeft gepresteerd. Belangrijke informatie waar we als internationaal bedrijf niet zonder kunnen!

Magische ervaring

Toen Anouk solliciteerde, kende ze Kaemingk niet. “Ik zag een advertentie op Facebook en de functie sprak me enorm aan. Natuurlijk ben ik gaan uitzoeken wat dit voor bedrijf is. Maar toen ik hier over de drempel stapte en een paar jaarrekeningen mocht bekijken, zag ik pas hoe groot Kaemingk eigenlijk is. En dan de showroom! Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel, zo’n magische ervaring was het. Nog steeds trouwens, telkens als ik er binnenloop. Dat went nooit! We lopen altijd een jaar voor op de trends, dat maakt dit bedrijf heel bijzonder.”

Waardering

“Ik hou van de diversiteit in mijn werk. We hebben duidelijk seizoenspatronen en de wet- en regelgeving is heel anders dan bij een bedrijf dat alleen nationaal zakendoet. Zo hebben we bijvoorbeeld te maken met specifieke milieubelastingen. Je blik wordt hierdoor breder, dat geeft dit werk iets extra’s. Ook is het mooi om bezig te zijn met verduurzaming, en te zien wat dat oplevert. Deze onderdelen maken het werk uitdagend. Het is ook bijzonder om voor een familiebedrijf te werken dat niet standaard is: het is een heel platte organisatie met een gemoedelijke sfeer, waar het talent en de mening van iedere medewerker wordt gewaardeerd.”

Samen verder komen

Je zou Anouk kunnen omschrijven als vasthoudend en een verbinder. Ze zit graag met anderen om tafel om te sparren over bijvoorbeeld Europese verordeningen en juridische zaken. Of de herinrichting van het automatiseringsplatform. “Hier zijn alle afdelingen bij betrokken en iedereen maakt er tijd voor, dat is ontzettend leuk. Een mooie manier om samen verder te komen. En natuurlijk maken ook de feesten bij Kaemingk dit werk extra de moeite waard! Net als de aanvullende vakantiedagen die je krijgt als je een aantal jaren hier in dienst bent. Kaemingk is een heel goede werkgever en een bijzonder bedrijf. Dit is nauwelijks uit te leggen, je moet het zien en ervaren. Ik zou zeggen: kom Kaemingk gewoon beleven!”

Altijd bereid om te helpen

Eén van de kernwaarden van Kaemingk die zeker van toepassing is op Anouk, is open. Ze heeft een open uitstraling, staat altijd klaar voor anderen en maakt graag tijd om even gezellig te kletsen. Haar deur staat altijd open. Heb je een dringende vraag? Dan gaat ze er meteen mee aan de slag. “Dat zit in mijn aard”, vertelt ze. “En dat merk je eigenlijk binnen heel Kaemingk. Je kunt altijd ergens binnenlopen en iedereen is altijd bereid je te helpen. Dat is belangrijk, én mooi om te zien.”

Anderen in hun kracht zetten

“Welke functie je ook hebt binnen ons bedrijf: we dragen allemaal bij aan het succes van Kaemingk. Op mijn afdeling doe ik graag mijn best om anderen zo goed mogelijk in hun kracht te zetten: wat vindt iemand fijn om te doen en waar blinkt iemand in uit? Het is mooi om te zien hoe dat uitpakt!”

Anouk Bergsma

  • werkt sinds 2019 bij Kaemingk op de financiële afdeling
  • is een echte verbinder
  • voelt zich in onze showroom als een kind in een snoepwinkel

Anouk Bergsma

Senior business controller