Small bokeh Big bokeh Background bokeh

Ontmoet Aklilu Tekle Kidane 
Combitruckchauffeur

Ik maak graag van de mogelijkheid gebruik om verder te komen

Aklilu kwam als Eritrese vluchteling naar Nederland. Via het uitzendbureau kon hij in 2018 bij de losploeg van Kaemingk terecht. Dit beviel hem zó goed, dat hij inmiddels diverse cursussen heeft gevolgd en nu een vaste baan heeft binnen onze afdeling logistiek. Zijn favoriete onderdeel? Rijden op de combitruck!

Diversiteit

De vrolijke Aklilu kan bijna alles, werkt hard en vooral met veel plezier. Hij had al ervaring op de vrachtwagen en is intern opgeleid om de andere wagens binnen Kaemingk te kunnen besturen. “Ik rijd op de combitruck en de tractor, hier op het terrein. Ook met de heftruck, reachtruck en lange-lepel-truck heb ik leren rijden, hiermee vervoer ik soms wel drie pallets tegelijk van de inslag naar de opslag. En is het druk op een andere afdeling? Dan spring ik met liefde bij. Mijn werk is heel divers, er zijn nooit twee dagen hetzelfde. Dit bevalt me heel goed!”

Mijn ambitie? De openbare weg op!

“Uitzendwerk bij Kaemingk was direct een schot in de roos. Ik vond het hier meteen leuk en wilde graag blijven. In Eritrea heb ik ook als vrachtwagenchauffeur gewerkt, dus het is mooi dat ik dat hier nu ook kan doen. Ik rijd nu alleen nog op het eigen terrein, omdat ik nog niet goed genoeg Nederlands spreek om hier mijn groot rijbewijs te halen en met een echte vrachtwagen te mogen rijden. Ik hoop wel dat me dat gaat lukken en dat ik binnen het vaste chauffeursteam een plekje kan bemachtigen! Gelukkig heb ik via mijn werkgever al een basiscursus Nederlands gevolgd en gaat het me steeds beter af.”

Verder komen

“Ik vind het prettig dat je hier op vaste tijden werkt. In Eritrea werkte ik soms wel 18 uur achter elkaar. Dat was pittig. Nu heb ik een vast contract en ben kostwinner voor mijn gezin met twee jonge kinderen. Daar ben ik trots op, dat is belangrijk voor me. Net als de mogelijkheid om door te groeien. Ik werk graag, neem niet veel vrij en een gedeelte van mijn vakantiedagen laat ik soms uitbetalen. Ik wil verder komen. Het is mooi dat Kaemingk die mogelijkheid biedt én laat zien dat je hier wordt gewaardeerd, met extraatjes en kleine attenties. Dat motiveert mij weer om nog beter mijn best te doen.”

Aklilu Tekle Kidane

  • werkt sinds 2018 bij Kaemingk
  • werkt hard, en maakt graag plezier met zijn collega’s
  • maakt dankbaar gebruik van de doorgroeimogelijkheden
Aklilu Tekle Kidane

Aklilu Tekle Kidane

Combitruckchauffeur