Small bokeh Big bokeh Background bokeh

Werken aan je gezondheid: hardlopen met collega's

Bij Kaemingk zien we graag fitte medewerkers en een laag ziekteverzuim. Daar dragen we ons steentje aan bij door na werktijd hardlooptrainingen aan te bieden. En zeg nou zelf: als je regelmatig beweegt, zit je lekkerder in je vel en presteer je ook beter op je werk. De trainingen worden verzorgd door Henk Mengers, hardlooptrainer van de loopgroep Zandloper.

Twee groepen

“Ik train twee enthousiaste groepen van Kaemingk-medewerkers: op dinsdagmiddag en woensdagmiddag van vijf tot zes”, vertelt Henk Mengers. “We starten bij Kaemingk, zodat de deelnemers direct na hun werk kunnen aansluiten en hun werkdag sportief afsluiten. Bovendien is het voor hen een leuke manier om collega’s van andere afdelingen te leren kennen. Het sportieve doel? Met verschillende Kaemingk-teams meedoen aan de Kramprun in Varsseveld; een bedrijvenwedstrijd over 5 kilometer.”

Ontspannend plezier

“De training is heel laagdrempelig en geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Het gaat niet zozeer om de prestatie, maar vooral om ontspanning, plezier en het aanleren van een goede techniek en een betere houding. De sfeer is ongedwongen; we hebben onderling veel lol. Bijkomend voordeel: na afloop van de training doen we meestal nog een paar ademhalingsoefeningen, die ook prima te gebruiken zijn in je werk. Hierdoor krijg je meteen meer energie. Ideaal als je druk bent!”

Geschreven door:

Henk Mengers