Onze afdeling Inkoop

De wereld over op zoek naar de mooiste artikelen

Ons team van circa dertig inkopers is vaak op reis om mooie artikelen te selecteren voor onze collecties. We bezoeken in Europa vooral steden en beurzen om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en inspiratie op te doen. Daarnaast ontwikkelen we nieuwe producten binnen de kaders van het concept, de thema’s en kleuren van het seizoen. Zo stellen we twee collecties per jaar samen: Spring/Summer en Christmas.

Nieuwe artikelen laten we ontwikkelen in het verre oosten. Hiervoor reizen we vier keer per jaar naar Azië. Daar selecteren we de producten op de criteria: vernieuwend, commercieel, betaalbaar en veilig. Het internationale aspect en het volgen van veel verschillende procedures maakt ons werk uitdagend en bijzonder afwisselend.

Speciale wensen

Intussen verzorgen de inkoopassistenten de bijbehorende zaken. Dit doen we ieder met een eigen productspecialisatie (zoals glas, verlichting of textiel) en een account van zo’n vijfenveertig leveranciers. Zo sturen we orders en controleren we of de producten op tijd en in de juiste aantallen worden geleverd. Ook checken we of ze van goede kwaliteit zijn en voorzien van de juiste labels, instructies en certificaten. Daarnaast proberen we – bij de Special Desk – zoveel mogelijk aan speciale klantwensen te voldoen, buiten de reguliere collecties om. Zoals artikelen in andere kleuren, uitvoeringen of verpakkingen. Of we laten een compleet nieuw product ontwikkelen. Op de hele afdeling werken we met z’n vijftigen; allemaal resultaatgerichte, creatieve mensen met ambitie, die houden van onderhandelen. Lekker dynamisch dus!

Uitgebreide tests

Een andere belangrijke taak van onze afdeling is het controleren of de binnengekomen artikelen overeenkomen met die in de showroom. Ook laten we nieuwe artikelen uitgebreid testen. We onderzoeken bijvoorbeeld of textiel geen vlam vat, kleuren niet afgeven en of bepaalde artikelen voldoende gewicht en bewegingen aankunnen. Gevarieerd en avontuurlijk werk!

Jouw werkplek?

Ontdek 'm alvast!

Kaemingk 9218
Kaemingk 9275
Kaemingk 9411
Afdeling Inkoop video
Kaemingk 9370

Actuele vacatures in het werkgebied: Inkoop

Vragen? Neem contact met ons op!
Vragen? Neem contact met ons op!

Vragen over vacatures?

Neem contact met ons op via personeel@kaemingk.com.

Meer contactgegevens